Op zaterdag 18 maart was het zover, de 2e editie van Retaliation in de Zuiderpoort in Budel. De organisatie had mij uitgenodigd om een avondje gas te komen geven en een verslagje te schrijven. En daar zegt ondergetekende natuurlijk geen nee tegen. Hoewel ik tegenwoordig van de 200 bpm en harder ben ging ik graag op deze uitnodiging in. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet wist wat ik mocht verwachten, maar de locatie en dj’s als Noize Suppressor, Miss K8 en Day-Már wekte mijn nieuwsgierigheid.

Rond 21.30 uur stonden we voor de deur bij de Zuiderpoort. Gratis parkeren, garderobe voor €1 en munten voor €2,10, daar zouden andere organisaties een voorbeeld aan kunnen nemen. Al vond mijn gezelschap het wel jammer dat er geen rookwaar te verkrijgen waren. Ook de security was tip top in orde en zorgde voor een vlotte entree. De organisatie had deze sporthal omgetoverd tot een hele fraaie locatie, die in combinatie met de lichtshow met lasers voor een lekkere duistere sfeer zorgde. Onze Rotterdamse vriend Furyan, die afgelopen zomer de mainstage op Dominator nog afsloot, was de eerste dj die we mochten aanschouwen. Met klassiekers als ‘Prednison Attack’ en ‘Imperial’ kreeg hij al menig voetje van de vloer. Dit alles onder begeleiding van MC Omen, die met zijn oneindige enthousiasme het publiek goed wist op te zwepen. De zaal was al aardig vol aan het lopen en na anderhalf uur genieten van vele gouden ouden was het na Furyan tijd voor Noize Suppressor. Deze Italianen gaan ook al een tijdje mee in de scene. In de begintijd was ik helemaal weg van hun muziek. De muziek die ze tegenwoordig maken vind ik wat aan de softe kant, maar doordat ook zij klassiekers als ‘ Bike’s Drum’ en ‘Attack’ ten gehore brachten kon ook ik niet stil blijven staan.

Om 0:30 uur kroop Miss K8 achter de draaitafels. Deze Oekraïense schoonheid opende haar set met ‘Voel Je Die Bass’, wat hier in de Zuiderpoort ook zeker het geval was. Zuiver geluid en een lekkere Bass, niks mis mee. Gedurende haar set werkte mijn ogen beter dan mijn oren dus het is me even ontgaan welke tracks ze verder allemaal draaide. Al weet ik wel dat ik niet de enige was die naar voren kwam om haar (muziek) te aanschouwen. Hoewel Miss K8 haar set relatief rustig begon, schroefde ze het tempo lekker op. Toen er Uptempo uit de speakers kwam was er geen houden meer aan. De zaal ging helemaal los. Na een tijdje lekker beuken maakten we ons op voor de afsluiter van de avond: Day-Már. Dat deze dame van de snelle, duistere hardcore muziek is werd al vrij snel duidelijk. Wat een geweldige set! De ideale afsluiter van deze mooie avond. Jammer genoeg duurde Retaliation maar tot 3:00 uur, maar we gingen met een tevreden gevoel huiswaarts. V.F.D. Events jullie mogen trots zijn!