Volg ons op Instagram & maak kans op gratis festival tickets!
Klik op onderstaande logo om naar onze Instagram te gaan.

 

Heel wat mensen drinken een glas rode wijn bij het eten, of genieten gewoon van een goed glas of de bank, en nog anderen drinken gewoon vaak rode wijn. Enkele drankjes doen met een geliefde is uiteraard iets moois.

Met de jaren doken er verschillende mythes op zoals dat je van een glas rode wijn elke dag langer zou leven. Maar dat is nauwelijks iets om in te geloven.

Maar een nieuwe studie heeft geweldig nieuws – een glas rode wijn voor een maaltijd kan je helpen om gewicht te verliezen.

Dat klinkt te goed om waar te zijn. Maar rode wijn is niet alleen lekker, maar volgens een studie van de Washington State University en de Harvard Medical School bevat het ook een polyfenol genaamd resveratrol.

Eenvoudig gezegd zorgt deze stof ervoor dat de oxidatie van verteerde vetten versterkt zodat het lichaam niet te overbelast wordt.

Vermindert het hongergevoel

Maar wat betekent dat concreet? Volgens de studie zet het witte vetten om in beige vetten waardoor obesitas en metabolische stoornissen voorkomen worden.

Dit geweldig antioxidant zorgt er ook voor dat het hongergevoel verminderd wordt, wat betekent dat je minder voedsel zal consumeren. Met andere woorden, een glas rode wijn voor elke maaltijd kan voorkomen dat we een extra kilootje bijkomen.

Wat een geweldige chemische stof!

Drink niet excessief

In een andere studie gepubliceerd in Archives of Internal Medicine in 2010 werd ontdekt dat de gemiddeld wegende vrouwen die deelnamen aan de studie – nadat ze elke dag een glas rode wijn hadden gedronken – minder risico hadden om zwaarlijvig te worden.

Uiteraard is het onnodig te zeggen dat overmatig alcoholgebruik niet goed voor ons is. Dat geldt overigens voor alles. Maar volgens deze studies mogen we best genieten van een glas rode wijn per dag en zou het zelfs goed voor ons zijn. De beste manier om af te vallen is uiteraard nog altijd een gezonde combinatie van voldoende lichaamsbeweging en een evenwicht dieet.

Bron en afbeeldingen: The Laugh Bible